Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Οι Μάχες των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο

Την τελευταία πενταετία δόθηκαν μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχεςστην Ευρώπη, μια Ευρώπη η οποία διχάζεται από ιδεολογικές και πολιτικέςδιαφορές, έστω κι αν στην καθημερινότητά του ο πολίτης στην κάθε χώρα δεντο γνωρίζει.
Αυτή η Ευρώπη συντηρητικοκρατείται: 22 από τις 27 κυβερνήσεις είναισυντηρητικές και το το "Λαϊκό" Κόμμα, το συντηρητικό, έχει την πλειοψηφίαστο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τρίτο κόμμα τους φιλελεύθερους. Αυτή η Ευρώπηπου χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης και πορείας, δεν είναι μια Ευρώπη μεσοσιαλιστές στο τιμόνι.
Οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε αυτό το περιβάλλον, δεν έπρεπε να δώσουμεμάχες απλώς για να περάσουμε κάποιες θέσεις μας με δεδομένη μια ιδεολογικήπυξίδα. Έπρεπε να δώσουμε μάχες για να καθορίσουμε την κατεύθυνση της ίδιαςτης πυξίδας. Κατορθώσαμε μέσα σε πέντε χρόνια η πυξίδα, η σοσιαλιστική, να δείξειπροοδευτικά και αριστερά όπως αποδεικνύει περίτρανα το μανιφέστο τωνσοσιαλιστών, ένα κείμενο που συμφώνησαν 27 διαφορετικοί ηγέτες, από τηνΠολωνία μέχρι την Ελλάδα και από την Ιρλανδία μέχρι την Πορτογαλία.
Στην ομιλία μου στην 4η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, έκαναλεπτομερή απολογισμό των αγώνων που δώσαμε για τα εθνικά, τα εργασιακά, τιςπολιτικές ελευθερίες, την μετανάστευση, την προστασία των καταναλωτών, τιςπυρκαγιές στην Ελλάδα, το Γ' ΚΠΣ, τις διακρίσεις, την διαφάνεια, τηναγροτική πολιτική, τις συντηρητικές πολιτικές του επίτροπου Μπαρόζο.
Δώσαμε με όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη αυτά τα τελευταία χρόνια. Για τηχώρα μας, για το κόμμα μας, για να φανούμε αντάξιοι της παράδοσης του ΠΑΣΟΚστην Ευρώπη.Ελπίζω να τα καταφέραμε.
Σταύρος Λαμπρινίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: